banner
Onze manier van lesgeven

Onze manier van lesgeven

Bij ons op school is leren leuk! We willen dat kinderen graag willen leren, creatief zijn, goed kunnen samenwerken en problemen oplossen. Elk kind is anders en we zorgen dat iedereen zich op zijn eigen manier kan ontwikkelen en zijn of haar talenten kan ontdekken. We helpen de kinderen, samen met de ouders, om zelfstandige mensen te worden.

We kijken naar wat elk kind nodig heeft, want iedereen is anders. Sommige kinderen leren snel, anderen hebben meer tijd nodig. Sommige kinderen vinden lezen leuk, anderen houden meer van rekenen of tekenen. We vinden niet alleen kennis belangrijk, maar ook dat kinderen leren hóe ze kunnen leren. Dus leren ze bij ons ook hoe ze goede vragen kunnen stellen, hoe ze informatie kunnen vinden en hoe ze hun werk kunnen plannen.

In de klassen voor de jongste kinderen (4, 5 en 6 jaar) zitten de kinderen door elkaar. Vanaf 7 jaar zitten kinderen met dezelfde leeftijd bij elkaar in de klas.

We willen dat elk kind:
- Gelooft in wat hij of zij kan;
- Problemen kan oplossen;
- Voelt dat hij of zij belangrijk is.

We gebruiken verschillende manieren van werken en organiseren om dit te bereiken en letten goed op dat we onze doelen op een juiste manier halen.

right_image